0229 312 180 | Storing: 06 153 453 05 [email protected]

Hallo allemaal, ik ben Marlo, loodgieter bij Loodgietersbedrijf M.B. In deze vlog laat ik jullie zien hoe we een dakkapel opnieuw bekleden met zink. Dit was een middagklasje dat we hebben gegeven aan een groep enthousiaste doe-het-zelvers, die meer wilden leren over ons vak.

We zijn vorige week begonnen met deze klus in Hoorn. De oude zinken bekleding was versleten en lekte. De eigenaar had er tijdelijk een zeil overheen gespannen, maar dat was geen goede oplossing. We hebben eerst het zeil en de oude zinken bekleding eraf gehaald en het hout eronder gecontroleerd. Het hout was ook aangetast door het vocht, dus dat hebben we ook vervangen. We hebben nieuwe houten platen aangebracht en die goed vastgeschroefd.

 

Deze week gaan we het nieuwe zink erop zetten. Zink is een duurzaam en mooi materiaal, dat goed bestand is tegen weer en wind. We hebben het zink op maat gesneden en gevouwen, zodat het precies past op de dakkapel. We gebruiken speciale klemmen en soldeer om het zink te bevestigen en waterdicht te maken. We hebben dit klusje geklaard in een middag!

Het resultaat is een strakke en glanzende dakkapel, die weer jaren mee kan gaan. De klant is erg tevreden met ons werk en onze service. Wij zijn ook trots op ons ambacht en onze kwaliteit.